Lars har beskæftiget sig med vin siden 1984, og professionelt siden 1991 med en uddannelse indenfor restaurationsbranchen i baglommen.

Domæner, vi kender, performer bedst, når vi handler personligt – både med dig og med vore vinbønder, så her finder du øko, bio og naturvine, samt konventionelle – fælles for dem alle er, at de er udvalgt med omhu og vi kender ”bagmændene” personligt.

I 2016 startede vores egen import med 3 vine: en chenin-baseret bushwine, Lare selv høstede og pressede i Sydafrika – en frisk Solaris fra Skåne og amforavine fra Slovenien.

Ikke ligefrem Ripasso-sporet…….

Først og fremmest kan vi lide økologiske, biodynamiske og naturlige vine – men vi foretrækker kvalitet i alle led.

Hos os finder du vine, der performer – vi fokuserer på indholdet i flasken og personen bag vinen, da vi er nødt til at kunne synes godt om begge.

Da vi har en ejendom på øen og faldt for Fejøs charme, valgte vi at kalde importfirmaet Fejø Vin – dette har i dag ført til Sydhavnens Vinbar, hvor du kan besøge butikken, smage vinene og nyde vinbaren. Vi leverer primært til restauranter og highend cafeer, B2B og privatkunder.

Winemakers dinner, vertikalsmagninger, glasseminarer og basis til sommelierniveau har vi også gjort ganske mange gange efterhånden – med stor glæde

Desuden besøger vi vore vinøse forbindelser – sædvanligvis Frankrig, Spanien, Italien, Tyskland, Australien og Portugal - med afstikkere til Malta, Ungarn, Slovakiet, Slovenien, Chile, Mexico og Sydafrika -

 

En vinmands bekendelser – skrevet af Michael Løve

I dag besøgte jeg Sydhavnens Vinbar.

Et lille vindue blandt mange. Kun en dør med navn på, viser hvad her er.
Når man træder ind, synes det måske ikke af meget.
Et lille lokale med en trappe op og en trappe ned.
Oppe kan man skimte en lille bar.
Nede i kælderen, en form for vinreol. Hvor folk kan sidde i midten.

Der findes tusindvis af vinbarer. Vinbarer, der sælger vin. Det gør man ikke kun her.
Her kan man på en lille time, opleve, måske endda, være en del af en Vin Lars` Liv.
Jeg har besøgt mange vinbarer i verden. Jeg elsker vin. Vin har været en del af mig i over 35 år.

Men jeg har aldrig før følt mig som så velkommen en gæst. I en andens Liv.
Sgu da ikke på en vinbar. Men her kan man gå fra hjørne til hjørne. Fra stemning til stemning.
Man kan sidde under trappen og følge andres gæsters fødder gå op og ned.
Eller i det lukkede vin rum. Som føles, som om man sidder i Alsace i et hemmeligt rum som kun de udvalgte vinnørder får lov at sidde i (Heldige mig).
Oppe ved baren kan man høre et helt livs passion for vin.
En gentlemans dannelse. en Vinmands bekendelser.
En tjeners fødsel, for Lars er også tjener.

Da jeg gik rundt i Sydhavnens vinbar, helt for mig selv, forstår jeg. At jeg skulle træde forsigtigt, for jeg trådte på en andens drøm. Alle de fotos. De plakater, der viste mig hvor og hvordan og med hvem, en vinmands liv kan leves. Hvis man virkelig er.

Jeg tabte luften. Måske af respekt. Måske af beundring. Måske af at overrumples.
Jeg ved det ikke. men jeg ved at når man besøger VinLars i Sydhavnens Vinbar, så får man ikke en lille historie for at købe noget vin.
Man får hele Lars. Hele hans liv. Han blotter sig. For han kan ikke lade være.
Jeg ved ikke, hvornår jag har oplevet det sidst. Jeg kan ikke huske det mere. Måske aldrig
Men jeg ved, at jeg vil vide mere om VinLars.
Måske med tiden bliver man en lille del af hans fortællinger. Hvis jeg kommer der nok.
Og det vil jeg gøre fremover.

 

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at give dig den bedste købsoplevelse.
You have successfully subscribed!
This email has been registered